Аварийните екипи на ЧЕЗ продължават своята борба с метеорологичните условия, но непроходимите пътища, обилният снеговалеж, който на места достига до 2 метра, и силният вятър създават трудности за бързото справяне със ситуацията.

След като тази сутрин бяха 91 хил. броят на клиентите без електрозахранване намаляха до 4  хил. през последните часове. Все още засегнати остават общините Димово, Брегово и Кула.

14 населени места в Североизточна България са без електрозахранване към 17:00 часа.

Екипите на Е.ОН България Мрежи възстановиха електричеството на 98 селища от 100-те, които сутринта бяха без ток. В резултат на бурния вятър и обилните снеговалежи, които в следобедните часове предизвикаха нови повреди по електроразпределителната мрежа, към 17:00 часа, без електрозахранване са 8 населени места в област Шумен, 4 селища в област Добрич и 2 на територията на област Русе.

Към 17.30 ч. на 26.01.2012 г. общо 150 селища, включително и малки махали, остават с нарушено електрозахранване основно в областите Смолян, Кърджали и Стара Загора. В област Смолян остават 32 малки населени места без ток, като екипите на дружеството продължават работата в труднодостъпни места.

В област Кърджали за редица населени места електроподаването е нормализирано, като към момента 34 селища и махали все още са без захранване. В област Стара Загора броят на селата без електричество също е редуциран, като към този момент те са 31.

За по-голямата част от клиентите, които по-рано през деня днес нямаха електрозахранване, то беше възстановено. Характерно за ситуацията в следобедните часове на 26.01.2012 г. е изместването на зимната обстановка от запад на изток към областите Сливен, Ямбол и Бургас.

Обходът на електропроводите на места в тези райони е затруднен допълнително поради бурния вятър.

В област Сливен към момента 10 селища имат нарушено електроснабдяване, а 17 - в област Ямбол. И в тези области вече е създадена организация за обход на въздушните линии от екипи и работа по отстраняване на повредите.

За справяне с аварийната обстановка EVN България мобилизира общо 130 екипа.