Крадец прати в затвора обран от него възрастен мъж. До куриозния случай в съдебната практика се стигна след като апаш задигна 3000 лева от дома на 75-годишния С.Б. от девинско село, разказа 24smolian.com. Парите били в чанта под матрака в спалнята на семейната къща на стареца.

Сумата представлявала всичките спестявание на девинчанина и неговата съпруга. Дръзката кражба била извършена през юли т.г. Полицаите успели да открият извършителя -мъж от Пловдив, който бил задържан в сектор „Арести".

На 30 октомври пловдивчанинът бил отведен за разпит в хода на досъдебното производство в РУ-Девин. Пред разследващ той описал отново как е извършил кражбата, но заявил, че в чантата с парите имало и… огнестрелно оръжие, което крадецът не пожелал да отмъкне.

След нов оглед в дома на 75-годишния потърпевш от кражбата, полицаите открили самоделен, еднозаряден пистолет и един патрон към него. Собственикът обаче нямал разрешително за оръжието, което го пратило веднага в съдебната зала.

Пред магистратите С.Б. обяснил, че открил пистолета преди 30 години в дома на починалия си вуйчо и решил да го прибере за спомен. Съхранявал оръжието заедно със спестяванията си под матрака. Районният съд в Девин даде 6-месечна условна присъда на 75-годишния родопчанин с 3-годишен изпитателен срок.