Българските пожарникари и спасители, които помагаха на сръбските си колеги в градовете Ягодина и Парачин, се завърнаха в страната ни след 14-дневна мисия. Екипа посрещнаха главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров и шефът на пожарната главен комисар Николай Николов. На церемонията присъства и посланикът на Сърбия у нас Н. Пр. Владимир Чургус, съобщават от пресцентъра на МВР.

Благодаря ви, че се завърнахте живи и здрави. Не само изпълнихте поставените ви задачи, но и доказахте високия си професионализъм", се обърна към спасителите главсекът на МВР. Той оцени високо извършените от българските пожарникари спасителни действия в сръбските градове Парачин и Ягодина и помощта, оказана на пострадалите граждани от наводненията там. Лазаров допълни, че в следващите дни предстои всички, участвали в мисията, да бъдат наградени.

Н. Пр. Владимир Чургус също поздрави завърналите се спасителни екипи. За пореден път той благодари на страната ни и на Министерството на вътрешните работи за бързата реакция. „Бяха ви необходими само 24 часа, за да ни се притечете на помощ", сподели още посланикът на Сърбия.