117-ият протест срещу правителството на Пламен  Орешарски премина под знака на възмущението от това, че Конституционният съд остави Делян Пеевски в парламента.
Хората са видимо повече от предходните дни.

Част от протестиращите обсадиха премиера Пламен Орешарски на излизане от Градската художествена галерия в столицата, където той откри изложба на Жул Паскин, предаде БНТ .
В галерията бяха и трима министрите от екипа на Орешарски - Петър Стоянович, Драгомир Стойнев и Димитър Греков.

На излизане от сградата демонстрантите се опитаха да препречат пътя на премиера към служебния автомобил. Събралите се скандираха "оставка" и "мафия".
Протестиращите заставаха пред автомобила на министър-председателя. Някои се опитваха да легнат на уличното платно, а други тичаха край колата, като съпроводиха Орешарски по улица "Гурко". На кръстовището с улица "Раковски"  демонстрантите обърнаха  кофи за смет, пред служебния автомобил на премиера, за да му  попречат да премине.

Присъствието на полицаи и служители на НСО беше изключително засилено, стигна се и до сблъсъци на някои от протестиращите със служителите на МВР.

По "Раковски" колата на премиера успя да премине през множеството, което продължи да следва  автомобила и да освирква Орешарски.

След като колата се скри от погледа на  протестиращите, те продължиха към площад "Независимост", за да се включат в шествието до парламента.

По данни на МВР, към 20.15 часа около  Министерския съвет е имало между 500 и 600 души.  Към този час шестима са били задържани за  нарушения на обществения ред.

БНТ съобщи за напрежение на служебния вход на Министерски съвет, тъй като според протестиращите премиерът е бил в сградата. Те са видели в двора на правителствената сграда за влиза кортеж - вероятно с представителите на правителството, които преди това посетиха изложбата на Жул Паскин.

По данни на Нова телевизия, демонстрантите почти са успели да пробият полицейския кордон край сградата. Някои от хората са хвърляли камъни.
Според медията, в пика на протеста около Министерския съвет е имало около 1500 души.

По-късно протестиращите се преместиха пред сградата на парламента, където скандираха "оставка", "мафия", "боклуци". Някои от тях се  опитаха да премахнат металните заграждения, зад които патрулираха полицаите, но до инциденти не се стигна.

Към 23 ч. повечето от протестиращите се бяха разотишл. Група протестиращи остана край рояла на площад „Народно  събрание", където в полунощ все  още се чуваше музика.