Около стотина са тази вечер гражданите, които се събраха до езерото Ариана, за да изразят недоволството си от изключително високите сметки за ток и парно, предаде БГНЕС.

Някои от дошлите за пореден ден днес развяват българския трибагреник, за да подчертаят, че гражданите ще продължат да искат справедливост и прозрачност при определянето на сметките за бита. За други пространството край Орлов мост се превърна в място за открит дебат за това какво очакват гражданите от институциите в рамките на близките дни.

Продължават да се чуват идеите за провеждане на Велико Народно събрание и исканията за повече гражданско участие при вземането на важни решения за съдбата на хората от страна на контролните и регулаторните органи. На Орлов мост дойдоха и хора, които донесоха сметките си за парно и ток, и ясно подчертаха, че не разбират защо трябва да плащат толкова големи суми за нещо, което почти не ползват.

Припомняме, очаква се утре хиляди да се включат в националния протест срещу монополите. Той нще започне в  11.00 часа пред сградата на Министерство на икономиката, енергетиката. В същия час втори лъч на протеста ще тръгне от Орлов мост. Протести са насрочени в различни градове в страната.

В 11.00 часа пред БНБ в София ще започне и национален протест срещу банковия произвол и безхаберието на БНБ.

В 12.00 ч. от пилоните на НДК ще тръгне протестно шествие под надслов „На БУНТ срещу високите сметки“. Националният протест е организиран от ВМРО.