Шефът на врачанския сайт "Трибали" Даниел Бузов наби служител на Общинско предприятие „Спорт и туризъм", съобщи Дарик, позовавайки се на полицията. Според официалната информация Д.Б на 51 години е установен на мястото на скандала и е приведен в полицията за установяване на обстоятелствата, а другият участник в скандала е обслужен в ЦСМП- Враца.

Според сайта „Модерна Враца" временно изпълняващият длъжността директор на ОП „Спорт и туризъм" М. Тошева е получила сигнал, че на картинг пистата, която сина на Димитър Бузов държи на коцесия, се режат гаражни клетки. При проверката на място възникнал скандал между нея и Бузов-старши, който прераснал в побой над жената.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.131 ал.1 т.1 от НК. Според текста на НК: "За причиняване на телесна повреда на длъжностно лице, на представител на обществеността, при или по повод изпълнение на службата или функцията му,  от длъжностно лице, от представител на обществеността, от лице от състава на полицията при или по повод изпълнение на службата или функцията му; наказанието е лишаване от свобода: от три до петнадесет години при тежка телесна повреда; от две до десет години при средна телесна повреда; до три години при лека телесна повреда по чл. 130, ал. 1 и до една година или пробация по чл. 130, ал. 2.

Междувременно от "Трибали" отвърнаха със съобщение със следното заглавие: "Местни сайтове засенчиха с глупостите си дори Бойко Борисов". Пасаж от текста гласи дословно: "Единственото вярно в цялата информация беше, че наистина има закаран човек в болница, но това е заради падане на асфалта, а не заради някакъв побой. Няма да се спирам на подробностите около случая, тъй като той вече се разследва от полицията и се очаква рано или късно да стане ясно какво се е случило.

На този етап може да се съобщи, че всички участници в скандала отидохме с личните си автомобили пред районното управление и през повечето време стояхме заедно отпред и чакахме своя ред за разпит.

На никого не са слагани белезници, не е затварян в килия, не е ограничаван в движението пред сградата и в приемната на първия етаж, за което има многобройни свидетели сред служителите на МВР.

Накрая Бузов се заканва, че ще заведе дело за клевета срещу конкурентите си.