Часове, след като дъщерята на сочения за „кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо бе отвлечена, адвокатката на наркотрафиканта отрече Баневи да са били притеснявани от някого или нещо. „Никога той не се е движел с охрана, нито детето, нито майката на детето - Моника. Въобще през всичките тези години не съм забелязала елемент на притеснение от някакви такива посегателства, които да налагат някаква защита", заяви Ина Лулчева в ефира на БНР.

Адвокат Лулчева отрече твърденията Банев да се е притеснявал, че ще бъде застрелян в ареста, каквито слухове се бяха появили.
„Всяко отвличане е за пари или за изнудване за нещо. Ако е за пари нека да отговаря този, който го обвини за кокаинов крал, когато в България той няма обвинение за наркотици и никога не е имал", категорична бе тя.

По думите й в Италия също никой не го сочи за член на тази наркогрупа. „Ако става дума той да бъде изнуден за нещо друго, аз мога само да кажа, че той никога не е казвал, че го е страх от някакви престъпни групички, групировки или има контакти с хора извън закона, които да го притесняват. Дали има мотив или няма - не знам", допълни Лулчева.

Припомняме, в края на юли миналата година Брендо бе екстрадиран за Апенините, след като беше задържан с още няколко наши сънародници при спецакция „Кокаиновите крале". Обвиненията срещу него са за огромни количества кокаин, внасяни в Европа от Латинска Америка.

Италианците се задължиха да ни го връщат през няколко месеца заради воденото у нас друго дело срещу него за пране на пари. Именно по него - на шестата година от началото на процеса, Евелин Банев бе осъден на 7 години и 6 месеца затвор.

Останалите трима от групата, в това число и бившата му съпруга Моника Добринова, която е майка на отвлеченото днес момиче, получиха по 3 години условно с 5 години изпитателен срок.