"Кокаиновият крал" Евелин Банев - Брендо ще лети за Италия, след като апелативните съдии потвърдиха решението на Софийски градски съд от 20 юни и така подпечатаха билета му за Апенините.

Решението на САС бе предхождано от промени в защитата на Брендо. На днешното заседание той се яви със служебен защитник - Ана Василиева. Оказа се, че Банев се е отказл от услугите на досегашния си адвокат Ина Лулчева.
Ана Василиева поиска делото да бъде отложено, за да може клиентът й да упълномощи нов адвокат в лицето на Трендафил Трендафилов.

САС обаче поряза тази молба, "подкрепен" и от прокурора, който изтъкна, че решението на градските съдии е от 20 юни и оттогава Банев е имал достатъчно време да организира защитата си.

В крайна сметка заседанието се проведе, а апелативните съдии излязоха с окончателното решение за предаването на "кокаиновия крал" в ръцете на италианските съдебни власти. Предаването трябва да стане след 24 юли за срок от 1 година, като италианската страна гарантира връщането му обратно в България след изтичането на този срок, както и при необходимост във връзка с воденото у нас дело срещу Евелин Банев за пране на пари.

Пред съда Брендо заяви, че не е съгласен с решението за неговата екстрадиция. Въпреки това съдия Снежана Душкова и останалите членове на състава - Камен Иванов и Надежда Трифонова, разпоредиха той да лети за Италия, където вече го чакат шестима от групата на "Кокаиновите крале."