Три катастрофи са станали в събота на пътя между Перущица и Кричим. При единия от инцидентите са загинали двама младежи.

Сигналът за тежкото произшествие в отсечката Кричим - Устина е подаден в полицията минути преди 21:30 часа.

По първоначални данни, лек автомобил „Форд", с който се придвижвали трима жители на Кричим, навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал челно в товарен автомобил „Камаз".

При удара на място починали пътници в колата, на 25 и 21 години.

23-годишният шофьор, който е неправоспособен, е настанен в болница без опасност за живота. Той е тестван с дрегер за алкохол и резултатът е отрицателен. Няма данни за употреба на алкохол от страна на водача на камиона, на 36 години, също от Кричим.

Час по-рано, в същия участък лек автомобил BMW се движил с несъобразена скорост и поради загуба на контрол излязъл вляво извън пътя и се преобърнал в напоителен канал. Медицинска помощ е оказана на 49-годишния шофьор от Кричим, който е с охлузни рани по главата. Мъжът е тестван с дрегер и техническото средство отчело наличието на 0,75 промила алкохол.

Същия ден, към 11 часа, при десен завой между Перущица и Устина настъпил втори челен сблъсък между лек автомобил „Мазда" и лек автомобил „Опел". В болница за наблюдение е 62-годишен мъж от Перущица, който управлявал първата кола. Алкохолната му проба е отрицателна. Хоспитализирани са и водачът на „Опел"-а, 62-годишен пловдивчанин, и негов спътник на 52 години. Работата по изясняване на причините за катастрофата продължават служители от РУ - Стамболийски.