Софийският градски съд ще заседава по делото срещу австралиеца Джок Полфрийман. Той е обвинен за убийството на Андрей Монов при инцидент през нощта на 28 декември 2007 г. на столичния площад "Света Неделя" и в опит за убийство на Антоан Захариев.  
 
От свидетелите, които бе предвидено да бъдат разпитани в петък, се яви само британецът Сондърс Греън Саймън. Пред съда той посочи, че с Полфрийман са били заедно в България през фаталната вечер. Саймън каза, че с тях са били още едно момиче - Линдзи Уелш, и българин на име Тони, с когото се запознали в
бар.

Саймън си тръгнал по-рано от останалите и за това какво се е случило по-късно е разбрал от Линдзи. След инцидента тя отишла при него и му съобщила, че се е станало нещо лошо. Според разказа на Линдзи, когато заедно с Фрийман и Тони си тръгнали от бара, видели група шумни младежи, за които Тони обяснил, че са футболни хулигани и й е казал, че трябва да се скрият. В този момент Фрийман е изтичал към групата младежи, защото помислил, че бият някого. След малко Линдзи също е изтичала на мястото и е видяла как младежите бият Фрийман, който бил на колене.

Саймън разпозна ножа, с който се предполага, че е убит Монов, като свой. Ножът му бе показан от председателя на съдийския състав Георги Колев. Пред съда Саймън посочи, че ножът е бил купен от него и е бил взет от Полфрийман. Според свидетеля, подсъдимият е взел ножа за самозащита, тъй като е бил нападан и преди в България. Днес се очаква да бъдат разпитани неявилите се в петък свидетели.