Граждани се събраха на протест пред Съдебната палата в София. Стълбите към сградата са обградени от огромни трансперанти, които настояват за съдебна реформа "СЕГА" и назовават протеста като "граждани срещу мафията".

След организирания от инициатива „Правосъдие за всеки" правосъден уикенд пред народния театър в столицата, будни граждани, които настояват за съдебна реформа протестират под мотото: Да спрем опраскването на съдебната реформа!

От инициативата призовават за всеобща мобилизация на гражданите, тъй като съдебната реформа зависи явно вече от самите граждани. На стълбите пред сградата тече и подписка с настояване за съдебна реформа.

Мотото на протеста им визира последните записи, които предизвикаха скандал в съдебната система.

Утре се очаква в парлментарната комисия за промени в Конституцията да отхвърли предложенията за реформа в прокуратурата и да не ги допусне до разглеждане в пленарна зала. Това са внесените от депутати идеи на Инициативата, под които вече се подписаха стотици граждани.

При такава ситуация от инициативата ще настояват за оставката на главния прокурор, както и на целия Висш съдебен съвет, тъй като е компрометиран кадрови орган на българското правосъдие.