Българка е спипана с 5 раници хероин за над 5 млн. лева, съобщават от прокуратурата. Разследването за контрабанда на дрогата през границата ни с Турция се провежда под ръководството на Хасковската окръжна прокуратура.

На 12 юни на ГКПП „Капитан Андреево" митничарите открили петте раници. В тях имало 146 пакета с прахообразно вещество. Извършен е полеви наркотест, при който е установено, че става въпрос за хероин.

Констатирано е, че пакетите с дрога са били пренесени от Йорданка Христовска, пътувала с автобуса от Истанбул към България.

На жената е повдигнато обвинение за контрабанда на високорисково вещество - хероин в особено големи размери - 59,636 кг. Дрогата е на стойност 5 367 240 лева.
От държавното обвинение поясняват, че престъплението представлява особено тежък случай.

С прокурорско решение трафикантката е закопчана за 72 часа. Днес Хасковският окръжен съд ще разгледа искането на прокуратурата за постоянен арест.

Разследващите са събрали доказателства и за още двама души, които са съпричастни към трафика на дрогата. Те са задържани. Конвоират се към Окръжна прокуратура-Хасково, където ще им бъдат повдигнати обвинения.