Прокуратурата в Милано поиска 20 години затвор за Евелин Банев-Брендо, съобщи бТВ.
Припомняме, на предишното заседание в Милано Брендо не проговори.

Италианските магистрати смятат, че Банев е финансирал трафика на кокаин от Южна Америка до Италия. Според тях в периода между 2006 и 2008 година Брендо и съучастниците му са пренесли с лодки 2 пратки с 6 тона от наркотика.

Очаква се съдът да произнесе присъдата си в края на юни.

Банев беше екстрадиран в Милано след арест в рамките на операцията „Кокаинови крале" миналото лято. В Италия Евелин Банев е подсъдим като част от организирана престъпна група за трафик на кокаин от Латинска Америка за Европа. Срещу него има повдигнати обвинения и за пране на пари, спечелени от дрога и прехвърлени в швейцарски банки.

Властите в Италия го връщат в България единствено за заседанията по делото, което паралелно се водеше срещу него тук. На шестата година от началото на процеса срещу него той бе осъден на 7 години и 6 месеца затвор.

За заседанията в Миланския съд той замина от България на 27 февруари. От тогава не е връщан у нас, макар тук да е насрочено дело във връзка с европейска заповед за арест срещу него, издадена в Румъния.

На 5 март сутринта 10-годишната дъщеря на Брендо беше отвлечена от трима маскирани мъже пред дома й в квартал "Бояна", когато тръгваше за училище. Една от версиите за изчезването на момичето бе свързана именно с делото в Италия срещу баща й.

Лара бе освободена на 21 април, малко преди 22.00 часа, след като прекара близо месец и половина в плен на похитителите си.