МВР не може да залови дори и една открадната кола от десет такива случая. Това доказват данните от изминалата 2014-та година, през която има регистрирани 3723 кражби на моторни превозни средства, като от тях са разкрити само 272.

При десет откраднати коли на ден, полицията не е успяла да открие нито една от тях", разчете цифрите народният представител от Българския демократичен център (БДЦ) Чавдар Пейчев. Той поиска по време на редовния петъчен парламентарен контрол да разбере от министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова какви мерки ще предприеме силовото ведомство, за да може да се справи с проблема.

Имаме проблем с увеличаване на броя на кражбите на моторни превозни средства", призна от своя страна вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.
Според нея една от причините за увеличаването на кражбите на коли е повторната успешна продажба на автомобилни части. Проблем се оказва и онлайн търговията на такива части, тъй като там контролът е затруднен, стана ясно още от обяснението на МВР шефа.

Тя увери, че една от най-важните мерки, които ще приеме силовото министерство в опит да се справи с кражбите на коли, е увеличаването на полицейския състав, който работи по този тип престъпления.