При акция на МВР и прокуратурата във Варна са задържани двама 19-годишни младежи, опитали да отмъкнат от Спортния тотализатор джакпота от над 5 млн. лева.

Операцията е по повод подаден в началото на месец юли сигнал от Държавно предприятие „Български спортен тотализатор" до Главна дирекция „Криминална полиция" - МВР.

След извършена предварителна проверка прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу две лица за престъпление „измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай", по смисъла на чл. 211 от НК.

Установен е опит за въвеждане в заблуждение на служители на спортния тотализатор с цел неправомерни прибиране на печалба в размер на 5 026 320.60 лева, натрупани в 51-ви тираж на игра 6 от 49, 2-ро теглене, проведен на 26 юни.

По информация на тотализатора двамата са направили опит да фалшифицират резултатите от тиража. Опитът за измама е бил прихванат незабавно от системата на БСТ и манипулацията е била осуетена, а тотото веднага подава сигнал до Главна дирекция „Криминална полиция" - МВР.

Разследването е стигнало до двамата 19-годишни варненци - П.М. и Н.М.

Повдигнато им е обвинение за опит за измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай. Двамата са задържани за срок от 72 часа.

Тъй като опитът за измама е осуетен веднага, печалбата не е била изплатена и в момента спортният тотализатор започва процедура по връщането на джакпота обатно в играта 6/49.