Делото срещу бившия зам.-председател на парламента Христо Бисеров в Софийския градски съд не можа да тръгне, тъй като той е в болница.

Съдът прецени, че не бива да дава ход, тъй като от една страна би ограничил правата на защита на Бисеров, а от друга страна присъствието му в зала, предвид повдигнатите обвинения, е задължително.

На следващото съдебно заседание обаче Бисеров ще трябва да представи медицинска документация, която да удостовери, че действително е отсъствал по уважителни причини.

Съдът отложи делото за 25 ноември от 10.00 часа.

Припомняме, през месец май магистратите прекратиха предишното дело срещу него и върнаха случая в прокуратурата.

Делото беше заведено по обвинения в три престъпления - за избягване на плащане на данъци в особено големи размери, за недеклариране сделки с валутни ценности и за затаяване на истина в писмена декларация, подадена пред Сметната палата.
Съдът обаче прецени, че събраните доказателства са недостатъчни.

През месец юли прокуратурата отново внесе обвинителен акт срещу Бисеров.

Адвокатът му обясни пред медиите, че е научил за състоянието му вчера следобед. По повод факта, че всъщност по това дело Бисеров отговаря за валутни и данъчни престъпления, но не и за по-тежкото - за пране на пари, юристът подчерта, че обвинението за пране на пари е отделено и продължава разследването по него.

Въпреки това защитата подчерта, че другите две обвинения не са леки. Той обаче е категоричен, че клиентът му е несправедливо обвинен.

Адвокатът изтъкна, че поведението на Бисеров е перфектно.