Софийският апелативен съд отложи за следващата година разглеждането на делото срещу сочения за „кокаинов крал" Евелин Банев - Брендо, бившата му жена Моника Добринова, Десислава Дишлиева и Симо Карайчев.

Тъй като делото се гледа на втора инстанция, обвиняемите не са длъжни да се явяват в заседателна зала и днес всеки един от тях се възползва от това си право. Единствено Десислава Дишлиева - сестра на Моника и съпруга на разстреляния преди години Коко Дишлиев, оправда отсъствието си, като по думите на адвоката й здравословното й състояние било влошено.

И обвинението, и защитата се обединиха около становището днес да не се даде ход на делото. То бе пренасрочено за 28 февруари 2014 от 9 часа.

Припомняме, че четиримата обвиняеми вече бяха осъдени на първа инстанция по обвинение за участие в организирана престъпна група за пране на пари. През лятото Брандо отнесе 20 години затвор от съд в Италия за трафик на кокаин.

Преди дни пък Софийският градски съд отложи делото за екстрадиция на Банев в Румъния. Следващото заседание по това дело е на 21 януари догодина.