Софийският окръжен съд не даде ход на делото срещу Цветан Цветанов за клевета, съобщава БТА. Причината делото да не започне е, че защитничката на Цветанов е представила билет за автобус, с което удостоверява, че е в чужбина.

Припомняме, Цветанов е подсъдим за клевета по тъжба на съдия Мирослава Тодорова. През март 2012 г. Цветанов заяви в две интервюта, че Тодорова покровителства организираната престъпност, защото е забавила мотивите за осъдителната присъда на Васил Маникатов.

Ексминистърът на вътрешните работи днес е оттеглил пълномощното си за досегашния адвокат Десислава Добрева и е наел Елена Божурска, която е в чужбина. Това обстоятелство е изяснено днес в съдебната зала.

Съдът наложи глоба от 1000 лева на защитничката, тъй като счете, че пътуването й не е основателна причина за отлагане на процеса.

Адвокатът на Мирослава Тодорова - Ина Лулчева поиска ново заседание до края на седмицата, защото след като Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви резултатите от изборите Цветанов щял да получи имунитет, а процесът отново щял да бъде спрян. Това създавало опасност делото да бъде прекратено заради изтекла давност. Следващото заседание по процеса е в четвъртък.