Задържан е истинският извършител на опита за убийство на 27-годишната бургазлийка, съобщават от полицията в морския град.

Припомняме, вчера сутринта жената бе наръгана с нож в парк „Славейков". По-късно бе съобщено, че за престъплението е бил задържан 33-годишният й бивш съпруг.

Органите на реда уточняват, че разпространяването на тази информация се е наложила, тъй като е отчетена възможността истинският извършител да направи ново тежко престъпление. Бившият съпруг съдействал на униформените и след проведени разговори е бил освободен.

Истинският извършител е задържан в Сливен от служители на сектор „Криминална полиция" и „Специализираните полицейски сили" към ОДМВР-Бургас. Това е 28-годишен криминално проявен от Сливен, който имал връзка с жертвата си.

Служителите на реда са констатирали, че съществуват данни укрилият се след жестокото деяние да напусне страната. Именно заради това разпространили информацията за закопчания бивш съпруг.

След като установили къде се крие, а именно в апартамент в родния му Сливен, спецполицаи проникнали и неутрализирали мъжа. Той е направил пълни самопризнания, като е обяснил и причините за агресивното си поведение.

Транспортират го към следствения арест в Бургас.