Присъдата е безумна. Това обяви пред БНТ Георги Сапунджиев, които причини смъртта на 4-годишния Паоло от Стара Загора.

Припомняме, Сапунджиев прегази с колата си детето на пешеходна пътека в Стара Загора миналата година. На първа инстанция старозагорският Окръжен съд призна за виновен Сапунджиев и му наложи наказание от три години и четири месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим, както и отнемане на шофьорската книжка за пет години. Той бе осъден и да плати разноските по делото в размер на 10 000 лева. На последна инстанция обаче мъжът получи 6 години зад решетките, като наказанието ще бъде приведено в изпълнение съвсем скоро.

Няма как да отричам, че този инцидент се случи с мен, аз управлявах автомобила, призна Сапунджиев. По думите му обаче съдът го оправдал за това, че фаталното ПТП не е станало на пешеходна пътека, а на Т-образно кръстовище.

Мъжът отрече някога да е шофирал под въздействието на алкохол, което бе  едно от твърденията на разследващия прокурор. Той обяви, че съжалява за стореното, което е почернило както семейството на малкия Паоло, така и неговото собствено. Животът ни се преобърна, безкрайно съжалявам, изтъкна Сапунджиев.

Той обяви, че е на разположение на служителите на Главна дирекция „Охрана" и чака присъдата му да влезе в сила.