Ямболската окръжна прокуратура е внесла в Окръжния съд искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража" спрямо двамата шофьори, спипани с огромно количество ефедрин.

Разследването за контрабанда на ефедрин през границата ни с Турция се провежда под ръководството на Окръжна прокуратура-Ямбол, съобщават от държавното обвинение.

На 15 юни около 3.00 часа на ГКПП - Лесово митничарите открили в товарен автомобил голямо количество блистери с надписи „CIRRUS" - 28 920 блистера, всеки съдържащ по 14 таблетки. При извършения  полеви наркотест е установено, че се касае за прекурсор - ефедрин.

Припомняме, камионът влязъл в страната от Турция. По документи той превозвал колети с текстилни изделия от Турция за Унгария през България. Митничарите се натъкнали на недекларирани кашони, съдържащи 404 880 таблетки с общо тегло 245,820 кг. Те били скрити в товарното ремарке между текстилните изделия. Двамата шофьори бяха задържани.

От прокуратурата уточняват, че на водача на товарния автомобил и неговия спътник - Свилен Алексиев и Стилиян Огнянов, е повдигнато обвинение за контрабанда, извършена в съучастие.

Двамата са задържани от прокурора до 72 часа.