Две домашни наркооранжерии са разкрити при спецоперации на служители от ГД „Криминална полиция", съобщиха от пресцентъра на МВР.

Задържани са трима мъже, занимавали се с отглеждане и разпространение на марихуана. Двама от тях са арестувани в ж.к. „Разсадника", непосредствено след реализирана наркосделка.

34-годишният Ж.С. доставил наркотичното вещество на 30-годишния Д.Д. У продавача са намерени и иззети мобилен телефон и сума пари, а у купувача - мобилен телефон и найлонов плик, съдържащ около 130 грама марихуана. В жилищата на двамата, са открити четири електронни везни и приблизително 209 грама марихуана.

Разкрит е и мъжът, отглеждал канабиса. В жилището на М.В., 37 г., е намерена палатка, оборудвана като оранжерия за отглеждане на марихуана в домашни условия.

Иззети са 16 растения.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354А и В от НК. След първоначалното 24-часово задържане на тримата са повдигнати обвинения. С прокурорско постановление Ж.С. и Д.Д. са оставени в ареста за срок от 72 часа, М.В. е освободен срещу парична гаранция.

Оранжерия за производство на канабис е разкрита и при спецоперация в софийското село Мало Бучино. Съоръжението се помещавало в къща, обитавана от двама братя - столичаните Х.Т., 36 г., и М.Т., 24-годишен.

На приземния етаж са открити 62 растения канабис, 50 саксии с разсад, еднометрово растение, както и суха марихуана. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354 А и В от НК. На двамата братя са наложени 72-часове мерки за задържане.
Работата по двата случая продължава.