Полицаи от Сливен разбиха лаборатория за синтетични наркотици. Разследването започнало след постъпила информация, че 38-годишният И. Г. от града се занимава с производство и разпространение на наркотични вещества от типа пико.

В апартамент в сливенския квартал „Република" била организирана лаборатория за производство на наркотични вещества. На 30 септември, при претърсване в жилището, обитавано от Й.В. на 37 г., са намерени и иззети около 350 мл субстанция, реагираща на амфетамин и прекурсори.

На Й.В. е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража". В рамките на разследването било изяснено, че доставчик на прекурсорите и организатор на производството е И.Г., а Й.В. е физическият производител на метамфетамина.

След разбиването на лабораторията в кв. „Република" криминалистите установили, че И. Г. е изградил и друга такава - в сливенското село Калояново, в дома на братята Д.К. /45 г./ и П.К. /54 г./. На 5 ноември двамата са задържани в жилището им в момент на производство на метамфетамин.

Конфискувана е приблизително 500 мл субстанция, подложена на топлинна обработка. Иззети са и прекурсори, медикаменти и вещества, необходими за получаване на синтетичния наркотик, известен като пико. При последвало на 6 ноември претърсване в дома на И.Г. са намерени и иззети 40 таблетки амфетамин и 3 гр метамфетамин.

Операцията е осъществена под ръководството на Окръжна прокуратура - Сливен. И.Г. е задържан за срок от 72 часа. Предстои разглеждане на мярката за неотклонение „задържане под стража", съобщават от пресцентъра на МВР.