Прокуратурата в Стара Загора разследва 33-годишния софиянец Васил Р. за трафик на хора.

Срещу него е започнато бързо производство  по чл. 281, ал.2, т.1 и т.5 вр. ал.1 от Наказателния кодекс - за подпомагане на чужденци да преминат незаконно границата на страната.

Вчера, 1 ноември, на атомагистрала "Тракия" близо до Стара Загора в посока към гр. София,  се движел лек автомобил - такси, марка „Опел Астра" със софийска регистрация. Колата управлявал Васил Р.

Непосредствено до водача на автомобила пътувала 21-годишна жена от гр.София. При подаден сигнал от полицейски служител, водачът на автомобила предприел спиране, след което той и спътничката му били задържани от патрулиращите полицаи.

При последвалия оглед е установено, че в автомобила пътували четирима мъже от Афганистан, които са влезли в България без документи за самоличност.

Водачът, спътничката му и чуждите граждани са задържани за срок от 24 часа във Второ РУ на МВР-Стара Загора. По-късно жената е освободена, тъй като не e установена съпричастност към извършеното престъпление.

Под ръководството на Районна прокуратура-Стара Загора е претърсване на лекия автомобил и лични обиски на задържаните лице. Разпитват се свидетели и ще бъдат назначени експертизи.

Предстои 33-годишният Васил Р. от гр.София да бъде привлечен като обвиняем и да бъде задържан в ареста за срок от 72 часа.