Флаери-календари, напомнящи за риска от телефонни измами, ще бъдат раздадени на жителите от селата във Видинска област.

Инициативата е на ОДМВР - Видин, а тиражът от 4 000 бройки е финансиран от спортния клуб на видинските полицаи "Видапол".

Инициативата е част от предприетите превантивни мерки за пресичане на телефонните измами. 4000 пенсионери от малките населени места в областта ще получат календари за 2015 г.

За пореден път видинската полиция насочва вниманинето на хората от третата възраст към потенциалния риск да бъдат измамени по телефона.

"Не се доверявайте на обаждания с искане за пари и не правете плащания под какъвто и да било предлог. Не давайте пари на непознати, рискувате да ви измямат. При всяко съмнително обаждане, търсете задължително обратна връзка с близките си. Ако не успеете да се свържете с тях, сигнализирайте на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР", напомнят полицаите.

За да достигнат флаерите-календари максимално бързо до хората ще бъде потърсено съдействие и от кметските наместници по време на откритите приемни през месец февруари в малките и отдалечени населени места на област Видин.