Бързо досъдебно производство е образувано срещу четирима, задържани на снощната футболна среща в Бургас. Над 400 полицейски служители от Сливен, Стара Загора, Пловдив, Варна, София, Бургас и от дирекция „Жандармерия", са охранявали футболната среща между отборите на "Левски" - София и „Черно море" - Варна, съобщиха от МВР. Тя се състоя снощи, на стадион „Лазур",  в Бургас.

Феновете, които според МВР са били близо 12 000, пристигнали в крайморския град с влак, автобуси или коли от София. Те са ескортирани до Северния бургаски плаж, разположен в непосредствена близост до стадиона. Преди началото на футболния двубой са пропускани през един от входовете на спортното съоръжение при спазване на изискванията за пропускателен режим.

От ОДМВР - Бургас уточняват, че в охраната на футболната среща, спрямо привържениците на двата отбора, не е упражнявано полицейско насилие, нито са ползвани електрошокови палки.

Почти 24 часа след срещата продължава огледа и инвентаризацията на нанесените по стадион "Лазур" щети. Има счупени и изхвърлени на терена седалки, някои са запалени. По данни на общината материалните щети са минимални, в резултат на добрата полицейска организация по ескортирането и охраната на феновете преди началото на футболната среща от турнира „Купа България".