В района на Главиница е разкрита мобилна лаборатория за производство на пико, съобщават от пресцентъра на МВР. В момент на синтезиране на наркотичното вещество са спипани трима мъже - на 28, 33 и 34 години. Те си били спретнали мобилна лаборатория в беседка, разположена на остров сред язовир в местността „Горски път".

Служителите на реда са иззели туристически газов котлон, стъклени колби и съдове, прекурсори, бутилка с течност, реагираща на метамфетамин и бяло вещество, също реагиращо на метамфетамин.

По предварителни данни, иззетото оборудване е използвано като мобилна лаборатория за полево извличане на синтетична дрога.

Униформените претърсили домовете на тримата задържани и иззели 286,7 г хероин, 156,9 г канабис, две бутилки с течност със специфичен мирис, химически вещества за производство на пико и електронни везни.

Малко по-късно същата нощ, в района на село Зафирово служителите на реда засекли двама мъже, които са съпричастни по случая - на 23 и 38 години. Те се придвижвали с лек автомобил „Форд". В колата полицаите открили 5 г хероин и 5 г канабис. Двамата мъже също били задържани за срок до 24 часа.

Мерките за задържане на другите трима са удължени до 72 часа.