Две знакови дела - срещу братята Маргини и срещу Брендо - за пореден път няма да влязат в съдебна зала, съобщи градският прокурор на София Николай Кокинов.

Делото срещу братята Маргини, което трябваше да тръгне през септември, пак се отлага.
Причината е здравословното състояние на единия от обвиняемите - Иво Карагеоргиев.

Пристигнала е молба от Карагеоргиев до СГС делото да бъде отложено. Представен е и болничен лист, според който Иво Карагеоргиев има проблеми със сърцето.

От прокуратурата е назначена съдебно медицинска експертиза, която да установи действително какво е здравословното състояние на Карагеоргиев.

Припомняме, делото срещу братята Маринови се точи още от октомври 2005 година, като освен за процесуални нарушения, то бе спирано и с мотив здравословното състояние както на "големия", така и на „малкия" Маргин, а също и за Иво Карагеоргиев. Те са обвинени са организиране на престъпна група за поръчкови убийства, както и за пране на пари.

Делото срещу Евелин Банев - Брендо също няма да може да започне. То е върнато от съда на Софийска градска прокуратура (СГС) за пореден път за две години.

Причините са процесуални нарушения от страна на прокуратурата - забележките на съда са описани в 10 листа.

Градският прокурор Николай Кокинов обясни, че в момента се преправят диспозитивите в обвинителния акт. "Съвсем скоро пак ще го внесем", увери още прокурорът.

Припомняме, в момента Брендо е пуснат под гаранция от 20 000 лв. от Софийският апелативен съд.

Апелативният съд в аргументите си посочи, че разследващите органи не работят достатъчно активно и не са събрани нови доказателства.

Прокуратурата обвинява Банев в организиране на престъпна група за пране на пари. Според обвинението групата е действала в България, Швейцария, Австрия и Германия.

Разследването срещу Брендо започна започна през април месец 2007 година.