По традиция, изложбата се открива в навечерието на коледните и новогодишни празници и е едно от значимите артистични събития в края на годината.

49-те участници са автори от всички творчески поколения: както утвърдени артисти, които определят облика на нашето графично изкуство през последните няколко десетилетия, така и множество млади графици, за част от които настоящото събитие е и творчески дебют.

Колекцията от 137 произведения показва пъстрата картина на съвременното българско графично изкуство; очертава посоки и тенденции, стилови и художествено-естетически търсения и демонстрира убедително артистичните превъплащения и богатите възможности на различните графични техники.

Освен с пищното си многообразие, изложбата блести с онова особеното обаяние, присъщо единствено на графичната миниатюра. Съчетала в себе си изтънченост и артистичност тази специфична форма на графиката, въплащава послания и достойнства, които я превръщат в желано и постижимо изкушение за всички, подвластни на красивото, ценители.

Изложбата "Графика малък формат" предоставя уникалната възможност за поръчка на тиражи, изключително подходящи за подаръци и поздравления.