Най-голямата експозиция от графики на Салвадор Дали у нас се радва на успех не само като посещаемост и ентусиазъм на широката публика, но и като обект на търговски интерес от български колекционери и ценители на изкуството.

Изложбата е представена в залите на Музейна галерия за модерно изкуство и на Национална галерия за чуждестранно изкуство.

За първи път произведения от такава величина могат да бъдат закупени от български колекционери в галерията на Оборище 10. Те са от сериите  „Божествена комедия", "Завладяването на космоса", "Кармен", "Маркиз дьо Сад" и "Дон Кихот".

От откриването на експозицията до момента Музейна галерия е реализирала продажби на близо 30  произведения, което е добър текущ резултат, предвид спецификата на пазарния дял, който обслужва.  

Селекцията от графики на Дали са в широк ценови диапазон - от 2 000 лв. до 16 000 лв. и нагоре. Сред произведенията в клас 10 000 - 16 000 лв. попадат и по-удачните като бъдеща инвестиция творби.   

Самото ценообразуване на графичното изкуство като цяло зависи от комплекс от фактори като тираж, подписване, техника, години на създаване, доколко този тираж е изчерпан вече в световен мащаб и други.

Диляна Колева, директор продажби в МГМИ, посочи, че по-голямата част от клиентите до момента са българи. Тя изтъкна, че това може би е добър знак за преориентацията на нашите колекционери към утвърдените и стойностни имена от изкуството на 20 век.