„Hey, teacher - leave them kids alone!", изпява великият Роджър Уотърс през далечната 1979 г. и светът не само чува, но и вижда раждането на една легенда. Легендата се казва „The Wall" - гениален експериментален албум на британската прогресив рок група Pink Floyd, чиято блестяща и иновативна концепция три години по-късно става основата на филма „Стената" на Алън Паркър.

Темите, родени и развити от Уотърс и бандата му (чрез почти автобиографичните и емоционално заредени текстове, а също и чрез настръхващата, алтернативно звучаща музика към тях), са наситени с послания срещу самотата, обезличаването и изолацията, а разрушаването на метафоричната „стена" става символ на свободата и промяната.

Амбициозното издание „Създаването на Pink Floyd The Wall" проследява създаването на един от най-емблематичните аудио-визуални шедьоври на XX век.

Авторът Джералд Скарф е човек отвътре: той не просто знае за какво говори, той го е съпреживял и близостта му с артистичните музиканти превръща текста му в изследване не просто на едно конкретно заглавие, а на цял културен феномен. „Създаването на Pink Floyd The Wall" обединява в себе си биографични елементи, критически анализ, филмова и музикална документалистика, а на моменти допи напомня на мемоар.

„Създаването на Pink Floyd The Wall" е в голям формат, с пълноцветен печат и твърди корици с гланцова обложка.

Появата на книгата е в синхрон с концерта на легендарния Роджър Уотърс, който на 30 август ще представи пред българската публика грандиозния спектакъл The Wall.