Сестрата на основателя на легендарната банда Pink Floyd заяви, че брат й Сид Барет никога не е искал слава, предаде NME.

Роузмари допълни още, че той се е оттеглил от музикалната сцена заради комбинацията от твърде много LSD с ексцентричното му и креативно съзнание.

"Ако сте много уморени и забъркате и малко наркотик във всичко това, се получава тотален хаос, нали? Това беше много гадно, но също така - и неизбежно.

Когато съберете тези три фактора, получавате експлозия, нали? Сид още обичаше музиката, забавляваше се, докато всичко не се обърка и стана много сериозно", споделя тя.

"Той не разбираше славата, тя бе последното нещо, което той искаше. Никога не е имал нужда от нея, защото още като дете беше заобиколен от хора, които го обожаваха", добавя Роузмари.

Тя е разкрила още, че когато Сид се е завърнал в Кеймбридж през 1981 г., той не се интересувал повече от Pink Floyd.

"Просто се опитваше да остави всичко зад гърба си. Ако някой му кажеше Сид, той не се обръщаше (истинското му име е Роджър).

Той вече не беше Сид, защото Сид беше част от Pink Floyd."

Роузмари е категорична, че брат й и никога не е бил душевно болен. През годините е бил преглеждан от няколко психиатри и те са признавали, че е необикновен, но не и болен.

"Той никога не се вписваше в нормата, но това всъщност го правеше толкова специален'", обяснява тя.

Сид Барет напуска Pink Floyd през 1968 г., след като нестабилното му поведение го прави твърде труден за общуване и състоянието му става все по-трудно предсказуемо.

Звездата издава два солови албуми, след което се оттегля в почти пълно уединение. Преди две години на 60-годишна възраст почина от рак на панкреаса.

В негова памет ще бъде организирана изложба в родния му град Кеймбридж. Тя ще включва картини и снимки и ще продължи от 22 октомври до 1 ноември.