Изложбата „Дърво с корен", посветена на едноименния конкурс на Фондация „ЕкоОбщност" ще бъде открита днес, 20 август  в Двореца в Балчик. В експозицията са включени фотопана със снимките и историите на 15 от миналогодишните участници в конкурса.

Сред представените дървета са и победителят в „Дърво с корен 2010" - чинарът в с. Гърмен, обл. Благоевград и отличените в допълнителните категории „Млад природолюбител" (бадемът в ОУ „Пенчо Славейков", гр. Димитровград) и „Дърво в опасност" (чинарът в парк Бедечка, гр. Стара Загора и дъбът в м. Картала, с. Аврен, обл. Варна). Изложбата ще остане в Двореца в Балчик до 9 септември.

През април 2011 г. започна второто издание на конкурса „Дърво с корен" в България. Номинации за него могат да се изпращат до 31 август 2011 г. Победителят в конкурса ще получи специализирана грижа, която да стабилизира и подобри състоянието му. Дървото също така ще се включи в международния конкурс „Европейско дърво на годината 2012", в който се очаква конкуренцията да се засили, след като се присъединят и Франция, Ирландия и Полша.