Само български заглавия ще играят в Народния театър "Иван Вазов" в неделя, в Деня на народните будители, като билетите са по 5 лв., съобщават от трупата, цитирани от БТА.

Празничните представления са "На ръба", авторски спектакъл на Александър Морфов, "Крадецът на праскови" по Емилиян Станев и "Две" от Таня Шахова.

С намалени цени ще са и билетите за съботните и неделните представления до края на годината - по инициативата "Заедно на театър през уикенда".

Всеки зрител може да купи от три до 10 билета за съботните и неделните постановки на трите сцени на театъра до 31 декември 2015 г. Билетите "Заедно на театър - 1" са по 8 и 10 лв. за Голямата сцена, 8 и 6 лв. за Камерната сцена и 6 лв. за Сцената на 4-ия етаж.

Намалението не важи за премиерните спектакли "Каквато ти ме искаш", "Процесът против богомилите", "Гео", "Лунатици" и "Дългият път на деня към нощта".

Билетите "Заедно на театър - 1" дават възможност на зрителите да купят същия брой билети (от три до 10) за един избран от тях спектакъл на половин цена - по проекта "Заедно на театър - 2".