Pink Floyd са готови със своя „завет". От компанията EMI Music, чиято връзка с легендарните музиканти датира от 1967, обявяха, че на 26 септември 2011 ще стартират издания на CD, DVD, Blu-ray, SACD, както и различни дигитални формати, iPhone апликации и съвсем нов албум 'Best Of' колекция.

Бандата наскоро подписа споразумение с EMI, което позволява развитието на мултиформатна програма от пакети, много от които ще съдържат архивен материал, внимателно подбран от EMI и Pink Floyd за различни носители и формати.

Премиерите, под общото име Why Pink Floyd...?, са замислени да се обърнат към широк спектър от фенове с музика, която да впечатли нови слушатели. Луксозните бокс сетове пък са за най-отдадените почитатели, с дискове, съдържащи преди неиздавани тракове, възстановени записи от екрани по време на лайв и запис на легендарното изпълнение The Dark Side Of The Moon от Уембли, 1974, съобщават от animatomusic.

Това е уникално сътрудничество между EMI и една от най-креатвините и влиятелни групи в историята. Работихме заедно повече от година по тази програма, която инкорпорира всички елементи, които направиха Pink Floyd една от най-вдъхновяващите сили в модерната музика. Защо Pink Floyd? Защото тяхната музика е без еквивалент и тези страхотни нови премиери ще дадат на музикалните фенове шанса да преоткрият техния невероятен завет, както и ще покажат, че тяхното артистично качество никога няма да излезе от мода, коментира Roger Faxon oт EMI Group.

Първите премиери на 26 септември 2011 ще бъдат:

Разширена луксозна и специална версии на шедьовъра на Pink Floyd The Dark Side Of The Moon, във версии 'Immersion' бокс сет от 6 диска и 'Experience' 2-disc, както и колекционерски винил и различни дигитални формати. Плюс 14 студийни албума, дигитално ремастерирани и които ще бъдат достъпни поотделно или като бокс сет.

Ще има и други инициативи като генерирано от потребителите съдържание, което ще позволява на феновете да оставят своя собствен творчески почерк върху музиката на бандата, както и апликации за iPhone Apps, които ще дадат уникален вътрешен поглед към завета на  Pink Floyd.

На 7 ноември 2011, Фаза 2 от премиерите ще включва:

Wish You Were Here 'Immersion' 5-disc и 'Experience' 2-disc издания, като и двете ще съдържат бонус материал от 1974 Уембли, в това число 20-минутна лайв интерпретация на 'Shine On You Crazy Diamond', както и уникален запис на 'Wish You Were Here' с участието на легендарния джаз цигулар Stephane Grappelli. Ще има и колекционерски винил, както и различни дигитални формати.

Ще излезе и A Foot In The Door - The Best Of Pink Floyd, колекция с най-познатите им песни, събрани в един албум за първи път.

Дълго чаканата 5.1 версия на 'Wish You Were Here', смесена от James Guthrie, ще бъде издадена паралелно през инди лейбъла Acoustic Sounds.

The Wall, с продажби от 25 милиона двойни сетове и абсолютен културен и политически крайъгълен камък за последните три десетилетия, ще последва на 27 февруари 2012, с луксозни пакети, включително 'Immersion' сет със 7 диска и тройно 'Experience' издание. Ще има и колекционерски винил, както и различни дигитални формати.