Бразилският военноморски флот ще започне да изтегля останките на самолета на „Ер Франс", който падна в Атлантическия океан с 228 души на борда.

Четири кораба на военноморските сили с оборудване и танкер са се отправили към мястото където бяха забелязани седалки на самолет, оранжеви спасителни жилетки, големи парчета метал.

По-късно през деня бе съобщено, че военновъздушните сили на Бразилия са открили още фрагменти, които има вероятност на принадлежат на авариралия самолет.
Една от тези фрагменти е с дължина седем метра.

Адмирал Домингес Ногуеира е заявил, че флотът се бори с тежките климатични условия, а експерти предричат, че най-тежката задача ще бъде откриването на данните на полета и записите, които държат ключа към разкриването на причината за инцидента.

Близките на пасажерите, които се молеха за чудо се отказаха от надеждата, след като бе обявено, че няма оцелели от самолета, предава Ройтерс.

„Просто искам да открия тялото на сина си", казва Алдаир Гомез, бащата на Марсело Паренте, който е бил ръководител на кметския кабинет в Рио.

До сега не са открити тела.