Започна работата по събирането на отломките от падналия самолет MH17 на Malaysia Airlines на окупираната от сепаратистите територия в Източна Украйна, обяви Холандският борд за безопасност, който води разследването на инцидента, предаде „Франс прес".

Припомняме, самолетът падна през юли 2014 година. Загинаха всички 298 души на борда.  Но едва сега ситуацията в Източна Украйна позволи събирането на частите от самолета заради неспиращите боеве между проруските сепаратисти и украинската армия.

Журналист на „Франс прес" е видял работници от министерството на извънредните ситуации на самопровъзгласилата се „Донецка народна република" да режат отломките от самолета на мястото на катастрофата до село Грабово.

Разследващите от Холандия потвърдиха, че наблюдават събирането на отломките, което според тях ще отнеме „няколко дни".

Днес започна събирането на отломките от падналия самолет, които ще бъдат транспортирани до Холандия като част от разследването на причините за катастрофата, отбелязват в съобщение разследващите. Те допълват, че отломките ще бъдат събрани до мястото на катастрофата преди да бъдат транспортирани до Харков и оттам до Холандия.