Изтича валидността на годишните винетки за 2014 г., считано от днес - 31 януари, напомнят от Агенция "Пътна инфраструктура".  Шофьорите, които досега не са закупили стикер за 2015 г., могат да го направят от дистрибуторската мрежа - бензиностанции, пощи, големи търговски вериги, областните пътни управления, гранично контролно-пропускателните пунктове и др.

Цените на винетките през 2015 г. са непроменени. За шеста поредна година годишната винетка за леки автомобили струва 67 лв., месечната - 25 лв., а седмичната - 10 лв. Без промяна са и цените на стикерите за тежкотоварните камиони и автобусите. Разпространението и продажбата им стартира от 15 декември м. г.

Винетките могат да се намерят в над 3300 разпространителски пункта. Агенция „Пътна инфраструктура" препоръчва на шофьорите да закупуват стикери само от официално определените за това места. Пълният списък на дистрибуторската мрежа, както и информация за цените на различните видове винетки и техните образци за тази година, е публикуван на интернет страницата на АПИ - www.api.bg.