Електроразпределителното дружество за Югозападната част на страната ни „ЧЕЗ България" ЕАД бе отличена с първа награда в категория „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд"  в 12-тото издание на Годишните награди за отговорен бизнес 2014 на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ).

Наградата бе връчена на регионалния мениджър на ЧЕЗ за България - Петър Докладал, от Гълъб Донев - зам.министър на труда и социалната политика на тържествена церемония, която се състоя на 25 февруари. За приза „Инвеститор в човешкия капитал" ЧЕЗ се състезава с проекта си „Хората на ЧЕЗ са в сърцето на бизнеса".

„Това е важна награда и признание, че инвестицията в човешкия капитал си заслужава и се възвръща. Хората са не само актив.Те са двигателят, чрез който компанията постига стратегическите си цели. Наградата  е доказателство, че ЧЕЗ е социално отговорна компания, която инвестира в здраве, спорт, обучение, професионално и кариерно развитие на своите служители, провежда дарителски кампании и развива доброволчески програми, осигурява достойно заплащане на труда и диалог със социалните партньори", заяви Петър Докладал при получаване на наградата.

Общо 77 проекта на 55 компании участваха в най-престижния конкурс в областта на корпоративната социална отговорност в България, чиято цел е да популяризира добрите практики на компаниите и да поощри останалите фирми да развиват активна социална политика. Сред критериите за оценка на всеки от тях са каква е конкретната полза за обществото от него, дали е осъществен в партньорство с други организации, степен на ангажираност на служителите на компанията в осъществяването му, новаторство, обществено признание и оценка, ефективност, финансова рентабилност, както и продължителност и последователност на инициативата.

„ЧЕЗ България" ЕАД за четвърти път печели конкурса на БФБЛ в категорията „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд". Престижната награда бе присъдена на компанията за първи път през 2010 г. През 2012 г. и 2014 г. ЧЕЗ отново спечели първо място в категорията. Проектите, с които компанията кандидатства през последните години, са вдъхновени от постиженията й в сферата на управлението и развитието на човешките ресурси.

Това не е първото отличие на чешкото дружество. През август 2013 г. „ЧЕЗ България" ЕАД получи и международно признание за политиката си в областта на човешките ресурси, като спечели престижната международна награда „Стиви" за „Инвеститор в човешкия капитал".