Ще се направи всичко възможно при строителството на АМ "Тракия" да бъдат наети местни хора и да се сътрудничи с Бюрата по труда.

За това са се договорили областният управител на Стара Загора Йордан Николов и Иван Христов, административен директор на "Трейс Груп Холд" АД.

Очаква се всеки момент да бъде подписан договорът за възлагане на "Трейс" изпълнението на Лот 2 на магистралата, съобщи Христов.
Припомняме, преди дни съдът отхвърли оспорването на тръжната процедура от "Щрабаг".

"Тъй като лотът е предимно на територията на Старозагорска област, ще направим заявка за броя и квалификациите на необходимите работници и специалисти. Бюрата по труда трябва да заявят необходимия финансов ресурс от правителството и да се извърши предварителен подбор на работната ръка", каза той.

Около 3-4 хиляди души ще участват ежедневно в строителството на магистралата, ще бъдат ангажирани между 500 и 600 машини. Ще са необходими както специалисти, така и неквалифицирана работна ръка.

По думите на Христов, кандидати за работа ще има от цялата страна, но политиката на фирмата е да се наемат местни хора.

Областният управител Йордан Николов обеща съдействие и се ангажира да подпомогне процеса на организация на специализирани курсове за обучение по необходимите професии. Според него може да се използва и Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси" за подготовка на персонал за строителството на магистралата.