Община град Добрич и Института на вътрешните одитори в България организират от 4 до 6 октомври Обучителен семинар на тема "Новите концепции за вътрешен контрол и вътрешен одит в публичния сектор. Ще въведем ли успешно международните стандарти и практики".

Семинарът се провежда за втора поредна година под патронажа на кмета на Добрич Детелина Николова, съобщават от пресцентъра на Община Добрич.

В него ще участват над 50 специалисти, работещи като ръководители, вътрешни одитори, главни счетоводители и финансови контрольори в публичния сектор от областите Добрич, Варна, Велико Търново, Търговище, Шумен и Силистра.

Лектори на семинара ще бъдат - Цветан Цветков - председател на Управителния съвет на Института на вътрешните одитори в България и Людмил Спасов - държавен инспектор в инспектората на Министерството на Икономиката и енергетиката.

През първия ден ще се представят промяната в областта на държавния вътрешен финансов контрол  и практически измерения на новия модел на финансово управление и контрол в публичния сектор.

Програмата на семинара за следващия ден предвижда презентации на стандартите на вътрешния одит в публичния сектор и Етичния кодекс на вътрешните одитори.

Ще бъдат разгледани още стратегическото и годишно планиране на одитната дейност. След всяка презентация участниците ще решават кратък писмен тест по темата.