Дванадесетото издание на "Българската Коледа" осигури лечение за 500 българчета.
Патронът на инициативата Росен Плевнелев обяви с гордост пред медици, родители и малчугани, че 496 деца са получили почти 700 хиляди лева за медикаменти и процедури, а 1,98 милиона лева са били разпределени за медицинска апаратура.

Държавният глава посети специализираната болница за активно лечение на детски болести „Проф. доктор Иван Митев”, където представи резултатите.

10 болници в страната са се сдобили с 19 високотехнологични апарата, доволен е президентът. Той припомни, че кампанията за 2014/2015 година бе насочена към децата с увреждания.
В тази връзка Плевнелиев благодари на здравното ведомство и на Касата за решението от 2016 г. речевите процесори за напълно глухи деца да се покриват от НЗОК.
Успяхме, щастлив е Плевнелиев от новината.

Родители на деца с вродена глухота също благодариха за помощта, тъй като скъпите апарати и сложната им поддръжка вече няма да зависят от скромните семейни бюджети.
8-годишната Ирен, получила такъв апарат благодарение на "Българската Коледа", се отплати на лекарите си и на дарителите в кампанията със стихотворението "Де е България".

На старта на новото издание на благотворителната кампания държавният глава Росен Плевнелиев отбеляза, че народът демонстрира за пореден път, че може да е единен и съпричастен.
"Българската Коледа" е това, което искаме да видим и в политиката - последователност и надграждане, увери той.

Между 600 и 800 хиляди българи годишно даряват за децата на България, трогнат е президентът.