В изявление след срещата на финансовите министри от Еврогрупата се приветства напредъка на Атина. Споразумение по дълга обаче все още няма.

Очакванията на гръцкия финансов министър Янис Варуфакис, че срещата няма да е окончателна и няма да е вземе решение за отблокиране на остатъка от спасителния заем на стойност над 7 млнрд. евро, се оправдаха. Докато той очаква това да стане до дни, то лидерът на Еврогрупата Йерун Диселблум заяви, че решение трябва да бъде взето в следващите седмици.

Диселблум както и досега настоява Гърция да проведе нужните реформи, за да може да получи парите. Той предупреди, че провеждане на референдум по дълга в страната ще попречи. Мнението на Варуфакис е, че такова нещо не е на дневен ред в момента, но никога не е изключено. Правителството обаче все още не иска да наруши обещанията, с които дойде на власт и това може да се окаже фатално за искания кредит.

По-рано бе съобщено, че Атина е започнала плащане към МВФ на 750 млн. евро, въпреки съмненията, че няма да направи това. Притесненията за дифолт обаче остават, без да е ясно ще получи ли парите на кредиторите.