По искане на прокуратурата е бил задържан вече бившия районен кмет във връзка с пожара, който преди седмица избухна в нощен клуб в румънската столица Букурещ, предадоха световните информационни агенции. Той подаде оставка веднага след инцидента. Според прокурори, има данни, че той е дал неправомерно разрешително на клуба, след като от пожарната не са одобрили меркуте за безопасност, взети от сонствениците.

По-рано бяха задържани и собствениците на заведението.

Припомняме, че по последни данни жертвите на трагичния инцидент са 41, а ранените - над 200 души. Много от пострадалите все още са в болница.

Мнозина пострадаха при панически опит да се измъкнат от клуба през единствения  изход, защото резервните и аварийните били блокирани.

Случилото се бе една от причините за многохилядните демонстрации в столицата и други градове, след които премиерът Виктор Понта подаде оставка.

Късно снощи няколко хиляди демонстранти се събраха в Букурещ на четвърти по ред протест с развети национални знамена и призиви за по-добро управление и прекратяване на корупцията.