Сериозен удар за лидера на британската Лейбъристка партия Ед Милибанд, след като близо 50% участвали в социологическо проучване смятат, че лейбъристите трябва да го свалят от поста преди парламентарните избори, отбелязва London Evening Standard.

49% са на мнение, че той трябва да бъде заменен, включително 43% от симпатизантите на партията подкрепят тази промяна, според проучване на Ipsos MORI.

44% пък смятат, че лидерът на британските либералдемократи Ник Клег трябва да си ходи, докато 27% мислят, че торите трябва да се отърват от Дейвид Камерън.

Миналата година 24% от британците изразиха мнение, че Милибанд „е готов да бъде премиер", а сега смятат само 22%. Обаче 35% смятат, че Лейбъристката партия е готова да формира правителство, което е увеличение от 29%.

Ежемесечното проучване разкрива три процента преднина на лейбъристите пред консерваторите - 34% срещи 31%. Партията на независимостта увеличи подкрепата си, като през май е получила с 3% повече - 14%, докато либералдемократите губят 1% - до 8%.

Проучването е изготвено година преди парламентарните избори в страната.