Най-малко 4000 недоволни се събраха и днес в центъра на арменската столица Ереван, за да протестират срещу повишаването на цените на тока, предадоха световните информационни агенции. Според някои източници, са присъствали около 9000 души. Те се събраха пред президентския дворец и със скандирания "припомниха" на управляващите кой ги е избрал. Те настояват да се отмени решението за покачването на цената на тока.

Демонстрациите се провеждат за пореден ден и се стигна до сблъсъци с полицията, която използва водни оръдия и сила, за да разпръсне събралите се, а властите обявиха протестите за "незаконни" и опит за изкуствено увеличаване на напрежението. Стотици бяха арестувани, а десетки потърсиха лекарска помощ, като сред ранените има и полицаи.

Общественият гняв нарасна, след като правителството взе решение за увеличаване на цените на тока със 17-22% за домакинствата от 1 август. Живеещите в Армения 3,2 милиона души са сериозно засегнати от икономическата криза в Русия. Протестиращи обвиниха президента Серж Саркисян в провал в справянето с бедността.

САЩ, ЕС и ОССЕ вече изразиха тревога от проявите на насилие.