Военни самолети, смятани за руски, са извършили няколко въздушни удара в сирийски град близо до турската граница, съобщиха от Сирийския център за наблюдение на човешките права, цитирани от „Ройтерс”.  

Бомбардировките са осъществени няколко дни след като Турция свали руски бомбардировач Су-24, което повиши напрежението между двете страни, които подкрепят противоположни страни в гражданската война в Сирия.  

Три въздушни удара са бомбардирали град Азаз, който се намира на около 5 км от турската границата в северната сирийска провинция Алепо, убивайки около петима души, включително дете, твърдят от базирания във Великобритания център.

В четвъртък местни жители информираха, че руски военни самолети са бомбардирали контролирания от бунтовници сирийски град Саракиб, пограничен град в провинция Идлиб. Предишния ден самолети, които се смята, че са били руски, са ударили гараж за камиони в близост до граничния пункт Баб ал Салам.

Русия също така е бомбардирала масирано позиции на бунтовници в Западна Сирия, където в близост беше свален нейния самолет, включително туркменските бунтовници, които са подкрепяни от Анкара.