Сблъсъци по македонската граница, 18 ранени граничари

Автор:

Най-малко 18 македонски граничари са били ранени при сблъсъци с имигранти в Гевгелия, на границата с Гърция в ранния следобед днес, предаде АФП. От тях двама са приети в болница. Данните са на вътрешното министерство.

Според информацията, група имигранти е замеряла с камъни граничарите при опит да влязат на македонска територия като простест срещу недопускането им. Има нанесени щети и по коли на армията и полицията.

Според гръцки медии, македонската армия е отговорила на нападението с шумови гранати.

Правителствен говорител описва ситуацията в момента на границата като "спокойна".

Припомняме, че македонската армия започна тази сутрин строителството на метално заграждение по южната граница на страната с Гърция на мястото, където мигрантите преминават на път за Западна Европа.

Медиите отбелязват, че заграждението е подобно на вече построените от Унгария по границите ѝ със Сърбия и Словения за спиране на вълната имигранти.

Дебатите по въпроса за охрана на границите на Европа се усилиха след серията от нападения в Париж на 13 ноември, пише Интерфакс. Миналата седмица властите на редица балкански страни заявиха, че техните граници ще останат отворени само за бежанци от Сирия, Ирак и Афганистан.

Webcafe

Избрано

валутни курсове

USD USD

1.83853

CHF CHF

2.01778

EUR EUR

1.95583

GBP GBP

2.29020

Абонирай се

subscribe

най-четените новини за