От днес българската армия разположи жива сила и военна техника на граничните ни пунктове с Македония.

Още вчера военният министър Ненчев обяви, че 25 военнослужещи от Българската армия започват да помагат на Гранична полиция в охраната на западната ни граница.

Това решение е резултат от срещата в петък във вътрешното министерство между министър Румяна Бъчварова, шефа на военното разузнаване Йордан Бакалов, премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов.

Чешкият вицепремиер:
Затваряне на Шенген и НАТО срещу бежанците
Още...

"Ние ще участваме с приблизително 25 военнослужещи на този етап. Прегледах доклада и разбирам, че се касае за близо 4 хиляди бежанци, които са в района на Гърция и Македония и в един момент ситуацията наистина може да бъде твърде обезпокоителна. Затова ние ще вземем превантивни мерки. Ще бъдем там, ще бъдем на разположение толкова, колкото е необходимо", каза Ненчев.

Унгария заклейми "унизителната" политика на ЕС за имигрантите
Още...

Рано тази сутрин военна част от формирование 26400-Благоевград се разположи на метри преди ГКПП "Гюешево" на българо-македонската граница над Кюстендил, както и на граничните пунктове-"Ст. Лисичково" край Благоевград и "Златарево"-Петрич.

По официална информация от българските институции потоците бежанци, които заливат Турция, Гърция, Италия, Македония, сякаш заобикалят България.

Преди дни обаче сръбският външен министър Дачич предположи, че оградата, която Унагрия строи по границата със Сърбия ще пренасочи бежанската вълна през Хърватия и България.

Само за вчерашния понеделник близо 3000 бежанци са минали границата между Сърбия и Унгария. Очаква се напливът от Гърция през Македония към Сърбия да се увеличава в идните дни.