Искам веднага да кажа, че гласът от „Атака", който осигури заседанието днес, е моят глас. Аз съм отговорен човек - последователен и отговорен.
Това призна от трибуната лидерът на „Атака" Волен Сидеров по време на дебатите за съставяне на кабинета.

„Какво щяхте да спечелите като провалите заседанието?", попита Сидеров народните представители на ГЕРБ. „Колко струват приказките на г-н Борисов, който сега излезе да пуши пури с г-н Рашидов?", попита още той и отговори: „Пет пари не струват".

Той коментира още, че в дневния ред на НС за днес са промени в Наказателния кодекс, които да гарантират защита на лекари и учители от побой. "Вие правите трикове, с които се опитвате да саботирате парламентаризма", заяви още атакистът.

Сидеров обвини народните представители от парламентарната група на ГЕРБ, че са искали да саботират заседанието, но не са успели.

„Гарантът за този ваш неуспех също е „Атака". „Атака" е тази, която спря вашия път към властта, знам, че сте много озлобени", допълни той.

Аз знам голямата отговорност, с която ме натовари народът - да спра връщането на вас, на една клика, която от тук нататък ще бъде обект на съда, коментира още Сидеров. Според него в ГЕРБ действат мутро-милиционерски кръгове и затова атакистът се чувства заплашен от ГЕРБ.

"Заявявам ясно: ПГ на „Атака" няма да подкрепи кабинета „Орешарски", посочи лидерът на "Атака" и уточни, че самият той има критики както към структурата на министерствата, така и към някои от предложените министри. Волен Сидеров посочи, че от кабинета "Орешарски" очаква действия.

Той обвини ГЕРБ и лидера, че се крили като мишки в изборната нощ и пускали интриги срещу "Атака". Сидеров се закани да разкрие безобразията на ГЕРБ. "Знам, че ви е страх, знам, че това ви плаши", подчерта той и обясни, че след възхода идва падението и катарзисът.

"Ние ще бъдем в очакване на това какво ще върши този кабинет", заяви още лидерът на Атака. Според него Министерството на икономиката и енергетиката трябва да бъде разделено на две ведомства. Той е против това, че има две имена в кабинета на Орешарски, които са свързани с ГЕРБ. Има и партийни предложения на ДПС и БСП, което ни прави много критични към този кабинет, заяви Сидеров.

"Атака" ще отправя предложения към новото правителство. Националистите вече са направили предложения за изменения в НК, за разрешаване на пушенето на публични места, както и за мораториум върху цените на тока. Ако националистите видят действия, които са лобистки или в ущърб на хората, са готови за протести и да свалят правителство.

„Атака" няма да подкрепи този кабинет, който беше обявен днес. Това повтори и по време на брифинг лидерът на партията Волен Сидеров.
Той видимо се ядоса на изказванията на Бойко Борисов, че атакистите са подкрепили кабинета „Орешарски."

„Няма да успее жалката спекулацийка на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, че „Атака" подкрепя това правителство. Бойко Борисов надмина себе си - той говори, че „Атака" е подкрепила кабинета. Дори и на дете от предучилищната възраст ще му стане ясно, че гласуването за кабинета още не се е състояло", подчерта лидерът на „Атака".

Той обясни, че е дал гласа си, за да спре тази гавра от страна на ГЕРБ, които опитали по един ученически начин да провалят заседанието изобщо.
„Тези игри на тези саботьори и провокатори няма да минат и „Атака" е гаранция за това", закани се още атакистът.

Той използва възможността за пореден път да заяви, че няма да успеят опитите на различни страни „Атака" да се разпадне.

„Атака" не се срина, за голямо съжаление на ГЕРБ и Бойко Борисов", заяви Сидеров и припомни думи на Борисов, казани през 2006 година пред професор Кръстьо Петков, а именно: „Стартирам партия ГЕРБ по искане на американците срещу „Атака", някой трябва да ги спре."
„Това е била идеята за създаване на ГЕРБ през 2006 година. Това е бил опит да бъдем потопени и сринати. Не успяхте. Няма да успеете и сега",
отсече националистът.

Сидеров атакува ГЕРБ и за „протурското им управление" и как лично Бойко Борисов е правил ниски теманета и се е прегръщал с турски премиер Реджеп Ердоган.
Не беше подминат и зам.-председателят на партията Цветан Цветанов: "Този същия престъпник ще отговаря за всичко, което е вършил, защото идва час на възмездието, закани се още лидерът на "Атака" и добави: „Той има за какво да отговаря и има за какво да го е страх."

Той потвърди, че оттук нататък "Атака" ще действат като критична опозиция и че ще влязат за гласуването на кабинета: „Ние не сме ГЕРБ да си играем на влизане и излизане."

Сидеров съобщи и че е имал заплаха за живота и здравето от ГЕРБ.